Quick Boys-penaltykiller mag volgend jaar weer skiën

17 januari 2008, 10:32   Bijgewerkt: 17 januari 2008, 10:40

Quick Boys heeft woensdag historie geschreven, door als eerste amateurclub sinds VC Vlissingen in 1989 de kwartfinale van de KNVB beker te bereiken. In de achtste finale werd het beloftenteam van SC Heerenveen na strafschoppen geklopt.

Grote held bij Quick Boys, de nummer twee van de hoofdklasse A, was doelman Peter Kromhout, die twee penalties stopte. "Ongelooflijk'', zegt hij op de website van de KNVB. "Je hebt het gezien, ik kan een penaltykiller zijn. Ik had er een goed gevoel over toen het op strafschoppen aankwam. We hebben best wat geluk gehad in de wedstrijd, maar het vertrouwen nam steeds meer toe. Fantastisch. Ik denk dat de mensen hebben genoten. Ik denk dat iederéén heeft genoten."

Kromhout had zich tijdens de korte winterstop nog de woede van coach John Blok op de hals gehaald, door op skivakantie te gaan. "Maar op deze manier mag hij volgende keer weer gaan skiën", lacht de succesvolle coach van de Katwijkers.

Overigens was Blok, in tegenstelling tot doelman Kromhout, niet zeker van zijn zaak toen de wedstrijd uitdraaide op strafschoppen. "We hebben op strafschoppen geoefend tijdens de training, maar toen ging de ene na de andere mis. Ach, het is een kwestie van rustig blijven. Ik moet iedereen een groot compliment geven, want we hebben ons door een heel zware wedstrijd geknokt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen