Collins John onder vuur bij Fulham

Ger
6 januari 2006, 16:25

Fulham-manager Chris Coleman eist dat Collins John zich minder zelfzuchtig gaat opstellen. Volgens Coleman laat de 20-jarige Nederlandse spits zijn persoonlijke ambities prevaleren boven het teambelang. "Ik denk dat zijn werklust niet geweldig is. Hij zal meer voor het elftal moeten geven", aldus Coleman.

John maakte in 2004 de verrassende overstap van FC Twente naar Fulham. Bij de Engelse club heeft hij tot op heden geen basisplek weten te bemachtigen. "Collins is op dit moment honderd procent fit", laat Coleman weten. "Het probleem is dat hij niet graag op de rechterflank speelt. Maar hij moet leren voor het team te spelen."

De kritiek van Coleman komt op een onverwacht moment. Afgelopen maandag was John nog twee keer trefzeker in het gewonnen duel met Sunderland (2-1). Coleman: "Hij heeft twee goede doelpunten gemaakt en daar ben ik blij om. Ik ben niet al te streng voor hem omdat ik weet dat hij een goede speler gaat worden. Hij moet alleen begrijpen dat het teambelang voorop staat. En dan speel je soms op een vreemde positie."

Volgens Coleman moet John zich gaan spiegelen aan teamgenoot Luis Boa Morte. "Hij is een klassiek voorbeeld", stelt Coleman. "Boa Morte is een linkerspits maar stond tegen Sunderland centraal op het middenveld. Daar maakte hij geen probleem van. Zo zou iedereen moeten reageren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen