Muntari schiet Ghana in slotminuut naar zege

20 januari 2008, 19:56   Bijgewerkt: 20 januari 2008, 22:48

Gastland Ghana is het toernooi om de Afrika Cup goed begonnen. In Accra wonnen de 'Black Stars', met Eric Addo en Quincy Owusu-Abeyie in de basisformatie, het openingsduel van de Afrikaanse titelstrijd met 2-1 van Guinee, door een prachtige goal in de laatste minuut van middenvelder Sulley Muntari.

Ghana, dat in 2006 nog de achtste finale van het wereldkampioenschap in Duitsland haalde, begon de wedstrijd met twee oude bekenden in de basisformatie. PSV'er Eric Addo stond in het hart van de defensie, terwijl bondscoach Claude LeRoy op links een basisplaats had ingeruimd voor Quincy Owusu-Abeyie, die na zijn eerder interlands voor Jong Oranje pas sinds kort speelgerechtigd is voor Ghana.

fans supporters

Tien minuten na rust kreeg Ghana eindelijk loon naar werken, toen de bal op de stip ging na een overtreding van Oumar Kalabane op spits Junior Agogo. Asamoah Gyan ging achter de bal staan en zette Ghana in vuur en vlam voor de 1-0 binnen te knallen.

Na deze openingstreffer leken de Ghanezen af te stevenen op de zege, maar tot ieders verrassing kwam Guinea terug in de wedstrijd. Tien minuten na zijn overtreding op Agogo die tot de penalty leidde, kopte Guinee-verdediger Kalabane met enig geluk de gelijkmaker binnen. Zijn kopstoot ging via de lat en de rug van doelman Kingston slechts enkele decimeters over de doellijn.

Ghana leek deze klap niet te boven te komen. De ploeg bleef domineren, maar slaagde er amper nog in om kansen te creëren. Alleen invaller Ayew, die in het veld gekomen was voor de fletse Quincy, kreeg een dot van een kans, maar hij miste hopeloos. Het leek 1-1 te blijven, maar in de laatste minuut besliste Sulley Muntari anders. Hij besliste de boeiende wedstrijd met een fantastische knal.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!