Hongarije toch verder met bondscoach Varhidi

Koen Freriks
22 januari 2008, 18:33   Bijgewerkt: 22 januari 2008, 18:53

Peter Varhidi blijft toch aan als bondscoach van Hongarije. Enigszins verrassend heeft de Hongaarse voetbalbond de 49-jarige trainer alsnog een nieuw contract gegeven. Dat liet de bondsvoorzitter Istvan Kisteleki dinsdag weten.

Varhidi, wiens contract vorig jaar december afliep, leek het schip te moeten ruimen voor een buitenlandse opvolger. Althans, dat was de wens van Kisteleki, maar de preses kreeg geen steun van andere hoge heren uit de bond. En dus mag Varhidi Hongarije onder zijn hoede blijven houden.

Eind 2006 nam Varhidi definitief het roer over van de plotseling opgestapte Peter Boszik. Daarvoor was hij al interim-bondscoach. Met zeven overwinningen en zeven nederlagen was Varhidi in zijn reeks van veertien duels niet echt succesvol. Het komende Europees kampioenschap in Oostenrijk en Zwitserland bleef voor Hongarije onbereikbaar.

Iedereen ging uit van een vertrek van de Hongaar, maar de coach is een tweede kans gegund om zich te kwalificeren voor een groot kampioenschap. De komende jaren mag hij proberen om de nationale ploeg naar het wereldkampioenschap in 2010 in Zuid-Afrika te loodsen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen