Succesvol debuut Kromkamp bij Liverpool

7 januari 2006, 20:59

Jan Kromkamp heeft zijn eerste speelminuten gemaakt voor zijn nieuwe werkgever Liverpool. De Nederlandse rechtsback viel in de bekerwedstrijd tegen tweededivisionist Luton Town in de 79ste minuut in en hoefde in het restant van de wedstrijd geen tegendoelpunt te incasseren. Liverpool won het duel uiteindelijk met 5-3.

Aanvankelijk had het er nog alle schijn van dat Liverpool haar Waterloo zou vinden in de eertse ronde van de FA Cup. Het dappere Luton vocht zichzelf tot vreugde van haar fans naar een 3-1 voorsprong, maar Liverpool toonde karakter. Op het moment dat Kromkamp het veld in kwam stonden the Reds alweer met 4-3 voor. Xavi Alonso besloot het duel met een treffer vanaf eigen helft. Luton-keeper Beresford had zijn doel in een uiterste poging de gelijkmaker te forceren verlaten.