Ook Espanyol kan Barcelona niet stoppen

8 januari 2006, 03:50

FC Barcelona heeft ook haar eerste competitiewedstrijd van het jaar 2006 in winst om weten te zetten. Op bezoek bij stadgenoot Espanyol won de ploeg van trainer Frank Rijkaard met 1-2. De Catalaanse doelpunten werden gemaakt door Deco en topscorer Samuel Eto'o. Een half uur voor tijd deed Tamudo iets terug namens de thuisploeg, maar de zege van Barcelona kwam eigenlijk geen moment in gevaar.

Het enige minpuntje voor Barcelona was de blessure voor middenvelder Deco, die in de 57ste minuut groggy van het veld moest. Van Bommel kwam hem vervangen. Het was het eerste competitieoptreden van de Nederlander na zijn enkelblessure, die hij opliep tijdens een trainingskamp met Oranje. De andere Nederlandse international van Barcelona, Van Bronckhorst, speelde het gehele duel.

Deportivo la Coruna klom naar de vierde plaats op de ranglijst dankzij een 2-1-zege bij Atletico Bilbao. De gasten namen in de 26e minuut de leiding door een eigen doelpunt van Bilbao-verdediger Lacruz. Urzaiz was kort na rust verantwoordelijk voor de verdiende gelijkmaker, maar Arizmendi dompelde de Basken alsnog in rouw. Er ging een blunder van doelman Aranzubia aan vooraf. Het was de vierde uitzege op rij voor Deportivo.