Amateurs laten Liverpool flink zweten in FA Cup

26 januari 2008, 17:51   Bijgewerkt: 26 januari 2008, 18:19

De amateurs van Havant & Waterlooville hebben het Liverpool in de vierde ronde van de FA Cup flink lastig gemaakt. De dappere ploeg uit de Conference South kwam op Anfield Road twee keer op voorsprong, maar moest zich na rust gewonnen geven. Mede door drie goals van Benayoun werd het uiteindelijk 5-2.

Richard Pacquette zette de amateurclub binnen tien minuten op voorsprong, waarna Lucas niet veel later orde op zaken stelde door de 1-1 binnen te werken. De amateurs gaven echter niet op en kwamen brutaal op 1-2, door een eigen doelpunt van Skrtel. Een enorme stunt hing in de lucht, maar Liverpool werd net op tijd wakker. Op slag van rust maakte Benayoun gelijk, waarna de Israëliër na de pauze met twee goals het vonnis velde over de amateurs. In de slotfase maakte Crouch 5-2.

Ook Arsenal bereikte de volgende ronde. De ploeg van manager Wenger won thuis met 3-0 van Newcastle United. Emmanuel Adebayor, die eerder deze week onder vuur kwam te liggen omdat hij teamgenoot Bendtner tijdens een League Cup-wedstrijd een kopstoot gegeven had, maakte twee van de drie doelpunten.

Preston North End, uitkomend in de eerste divisie, zorgde zaterdag voor de grootste verrassing in het bekertoernooi. De formatie won de uitwedstrijd bij Derby County (1-4), dat als hekkensluiter van de Premier League door het leven gaat.