Silva: "Jammer dat het zo moest lopen"

28 januari 2008, 11:39   Bijgewerkt: 28 januari 2008, 12:28

Het doel heiligt de middelen, moet Bruno Silva de afgelopen weken gedacht hebben. De rechtsback had het prima naar zijn zin bij FC Groningen, maar die stemming sloeg om toen hij hoorde dat de noorderlingen een bod van Ajax op hem afgewezen hadden. Silva wilde dolgraag naar Amsterdam en dwong via een staking een transfer af. Zondag, tegen Vitesse, debuteerde hij voor de Amsterdamse club.

Bruno Ramon Silva Barone, zoals de 27-jarige verdediger voluit heet, stond er wat ongemakkelijk bij, zondagmiddag in de catacomben van het Gelredome. Iedereen wilde van hem weten hoe hij de afgelopen weken beleefd had, maar de Uruguayaan had weinig zin om terug te blikken op de roerige weken die achter hem liggen. Hij wil liever vooruit kijken, maar zijn toekomst bij Ajax. "Want ik wil met Ajax kampioen van Nederland worden", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

"Ik vind het heel jammer dat het zo moest lopen", zei Silva zondag na enig aandringen. "Ik heb een prachtige tijd gehad in Groningen en zal de club en de supporters nooit vergeten. Het was geweldig om voor die club te spelen en ik heb in 2,5 jaar tijd veel vrienden gemaakt. Maar de afgelopen weken waren gewoon heel moeilijk voor me. Mijn tijd in Groningen was dus 2,5 jaar heel mooi, maar twee weken heel moeilijk. Zo kan het soms gaan in de voetballerij."

"Hoe ik in Amsterdam opgevangen ben? Heel goed, de mensen zijn vriendelijk en bovendien is het handig dat er nog wat andere spelers rondlopen die Spaans spreken. Over mijn debuutwedstrijd ben ik tevreden, het ging best aardig. Alleen is het jammer dat we niet gewonnen hebben. Nu moeten we woensdag winnen van PSV om in de titelrace te blijven. Want dat is mijn doel, landskampioen worden met Ajax. Als dat lukt, ben ik echt heel blij", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen