Villarreal en Real Madrid delen de punten

8 januari 2006, 21:22

FC Barcelona is de grote winnaar van het voetbalweekend in Spanje geworden. De ploeg van Frank Rijkaard won zaterdag al met 1-2 van stadgenoot Espanyol en zag een dag later haar belangrijkste concurrenten punten verspelen. De topper tussen Villarreal en Real Madrid eindigde in 0-0, terwijl nummer twee Osasuna in eigen stadion punten liet liggen tegen Racing Santander (1-1).

Osasuna kwam door een prachtige vrije trap van de Franse middenvelder Delporte nog wel op voorsprong tegen Santander. In blessuretijd van de eerste helft kwamen de bezoekers via Antonito echter alweer langszij. Daar bleef het bij ondanks het aandringen van de gastheren, die thuis nog geen punten hadden verspeeld.

Real Madrid zag de achterstand op Barça groeien tot liefst dertien punten. De Koninklijke sloot het duel bij Villarreal zondagavond af op 0-0. Ook wat gele kaarten betreft was er evenwicht: 3-3. Bij Real maakte de Braziliaan Cicinho zijn debuut. Hij verving zijn geblesseerde landgenoot Ronaldo na ruim een half uur.

Deportivo la Coruña won wél, ditmaal met 2-1 bij Atletico Bilbao. De gasten namen in de 26e minuut de leiding door een eigen doelpunt van Bilbao-verdediger Lacruz. Urzaiz was kort na rust verantwoordelijk voor de verdiende gelijkmaker, maar Arizmendi dompelde de Basken alsnog in rouw. Er ging een blunder van doelman Aranzubia aan vooraf. Het was de vierde uitzege op rij voor Deportivo.