Vitesse legt spelersgroep spreekverbod op

9 januari 2006, 10:22

Het rommelt bij Vitesse. In de korte winterstop liet zowel Youssouf Hersi als Stijn Vreven zich kritisch uit over de Arnhemse ploeg en dat is bij de clubleiding in het verkeerde keelgat geschoten. Beide spelers zijn voorlopig uit de selectie gezet en om verdere problemen te voorkomen heeft Vitesse haar spelers een spreekverbod opgelegd. De Arnhemmers mogen zich extern voorlopig niet uitspreken over de onrust binnen de club.

Hersi, die in een interview kritiek had op trainer Sturing, is voor onbepaalde tijd uit de selectie gezet. Vreven krijgt vandaag (maandag) te horen wat zijn exacte straf zal zijn. De Belgische verdediger, die de instelling van zijn teamgenoten hekelde, behoorde voor de oefenwedstrijd tegen Spakenburg niet tot de selectie van Sturing.

Het is overigens niet de eerste keer dat de spelersgroep van Vitesse een spreekverbod opgelegd krijgt. In maart 2003 legde de Arnhemse club haar spelers een vergelijkbaar verbod op, nadat de positie van trainer Mike Snoei onzeker geworden was. Ook in april 2004 hadden de spelers van Vitesse beperkt contact met de media, maar dat was destijds op initiatief van spelers Bert Konterman en Peter van Vossen.

Vitesse maakt hoe dan ook een roerige winterstop mee. Naast de kritiek van Hersi en Vreven zag de club ook topscorer Matthew Amoah vertrekken. De spits vertrok naar Borussia Dortmund en als vervanger trok Vitesse direct de Deen Mads Junker aan. De laatste wedstrijd voor de winterstop verloren de Arnhemmers met 3-1 van Heracles Almelo, waardoor de ploeg op de tiende plaats staat in de competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen