Arsenal wil verder met sterke Flamini

30 januari 2008, 10:38   Bijgewerkt: 30 januari 2008, 10:47

Mathieu Flamini (23) speelt vermoedelijk ook de komende jaren voor Arsenal. Het huidige contract van de middenvelder loopt na dit seizoen af, maar manager Arsene Wenger heeft goede hoop dat Fransman voor zijn club behouden blijft.

Flamini speelt sinds de zomer van 2004 voor Arsenal, dat hem destijds wegplukte bij Olympique Marseille. In zijn eerste jaren zat hij vooral op de bank, wat hem een jaar geleden er toe verleidde om te zeggen dat hij wilde vertrekken bij de Londense club. Dit seizoen is hij echter uitgegroeid tot een vaste waarde in het succesvolle elftal. Hij vormt centraal op het middenveld een duo met Cesc Fabregas.

Coach Wenger is dan ook zeer te spreken over zijn landgenoot. "Zijn werklust is enorm. Bovendien heeft hij gevoel voor diepgang en kan hij een assist geven. Met name in dat laatste aspect heeft hij zich de laatste jaren sterk verbeterd", aldus de manager, die er geen geheim van maakt dat hij Flamini graag langer vast wil leggen. "We zijn in gesprek en ik hoop dat we er snel uit komen. Hij wil blijven en ik wil ook graag dat hij blijft, dus we bereiken hopelijk snel een akkoord."

Dinsdag, in de competitiewedstrijd tegen Newcastle United (3-0), was Flamini met een assist en een prachtige goal nog één van de uitblinkers bij Arsenal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen