Hamburger SV wil Zigic voor Mpenza

9 januari 2006, 12:08

De dagen van Emile Mpenza bij Hamburger SV lijken geteld. De Belgische aanvaller heeft van HSV te horen gekregen dat hij overbodig geworden is in de AOL Arena en is inmiddels op bezoek in Qatar om daar met de clubleiding van Al Rayyan de praten over een transfer. Als vervanger van Mpenza heeft HSV de Servische international Nikola Zigic (25) op het oog.

Dietmar Beiersdorfer, de sportief directeur van Hamburger SV, heeft Mpenza in een gesprek laten weten dat de toekomst van de Belg niet in Hamburg ligt. "Ik heb hem gezegd dat het beter voor hem is om te vertrekken", is de duidelijke taal van Beiersdorfer. De ploeg uit Hamburg heeft met Al Rayyan inmiddels al een akkoord bereikt over een transfersom, die naar verluidt ongeveer anderhalf miljoen euro bedraagt. Mpenza is zondag naar Qatar gevlogen om te onderhandelen over de persoonlijke voorwaarden.

Eerder werd Mpenza in verband gebracht met een overstap naar Al Jazeera, een ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten. Mpenza liet destijds weten geen interesse te hebben in een transfer naar Dubai. 

Bij Hamburger SV moet Mpenza plaatsmaken voor de 25-jarige Serviër Nikola Zigic. De spits van het nationale elftal staat momenteel nog onder contract bij Rode Ster Belgrado en maakte in de laatste twee seizoenen liefst 45 doelpunten. Zigic moet naar verluidt ongeveer tien miljoen euro opbrengen en het liefst wil HSV de aanvaller nog deze maand naar Duitsland halen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen