Waarzegger wint 36.500 euro door doelpunt Alonso

9 januari 2006, 15:43

De 42-jarige Brit Adrian Hayward blijkt over profetische gaven te beschikken. Voor aanvang van het seizoen voorspelde Hayward dat Liverpool-middenvelder Xabi Alonso een doelpunt zou maken vanaf eigen helft. Afgelopen zaterdag, in het FA Cup-duel met Luton Town, kwam de voorspelling van Hayward uit. Xabi Alonso schoot de bal in blessuretijd vanaf zestig meter in het doel van Luton Town. Hayward won met deze treffer 36.500 euro.

Liverpool kwam in de bekerwedstrijd tegen Luton met 3-1 achter, maar begon in de tweede helft met een indrukwekkende inhaalrace. Met nog een kwartier op de klok stonden the Reds alweer met 3-4 voor. In haar jacht op de gelijkmaker ging in de laatste minuut ook de doelman van Luton mee naar voren bij een hoekschop. Liverpool verwerkte deze hoekschop echter goed en de bal kwam bij Xabi Alonso. De Spanjaard twijfelde geen moment en schoot de bal feilloos vanaf eigen helft in het doel van Luton.

Met deze treffer kwam de voorspelling van Adrian Hayward uit. De 42-jarige Brit had voor het begin van het seizoen gezegd dat Alonso namens Liverpool een doelpunt vanaf eigen helft zou maken. Dit is een gouden voorspelling gebleken. Het doelpunt van Alonso heeft de Brit liefst 36.500 euro opgeleverd.