Duo Staunton/Robson in beeld bij Ierland

10 januari 2006, 10:30

Steve Staunton en Bobby Robson worden genoemd als het nieuwe technische duo aan het hoofd van de Ierse nationale voetbalploeg. De 36-jarige Staunton zou als bondscoach de opvolger worden van Robbie Kerr, die na de mislukte kwalificatiecampagne voor het WK opstapte. De inmiddels 72-jarige Robson zou in deze constructie fungeren als adviseur voor de onervaren Staunton.

Naar verluidt stond voormalig Celtic-manager Martin O'Neill bovenaan het verlanglijstje van de Ierse bond. De oefenmeester besloot echter te bedanken voor de eer, omdat hij zich volledig wil richten op zijn zieke vrouw. Na de afzegging van O'Neill kwamen Staunton en Robson in beeld en dat lijkt nu het nieuwe technische duo te worden. Staunton was als speler jarenlang een vaste waarde in het Ierse elftal.

Het feit dat Staunton als manager amper ervaring heeft, zou moeten worden gecompenseerd door de schat aan ervaring die Robson met zich meebrengt. Robson was als manager onder meer actief bij FC Barcelona, PSV en Newcastle United.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen