"Of de titel nu weg is? Dat lijkt me wel, ja"

4 februari 2008, 08:57

Een maand geleden stond Feyenoord nog gedeeld aan kop in de Eredivisie, maar de ploeg heeft in recordtempo alle kansen op het kampioenschap verspeeld. Uit de eerste zes wedstrijden van 2008 pakte de ploeg slechts vijf punten, waardoor het plotseling op een gedeelde vierde plaats staat, elf punten achter PSV. En dus is de titel ver weg. Héél ver weg. "En zoals we tegen Ajax speelden, hebben we ook geen enkel recht op het kampioenschap", zegt Tim de Cler.

De Cler deed zondagmiddag geen enkele moeite om zijn teleurstelling te verstoppen. "Hoe wij speelden, was schandalig slecht. Ik denk dat we als team nog nooit zo'n slechte wedstrijd gespeeld hebben", briest de linksback.

"Of ik me in het veld machteloos gevoeld heb? Ja, soms wel. Als je vroeg op achterstand komt en daarna op slag van rust nog een tweede doelpunt tegen krijgt, is dat natuurlijk frustrerend. We hoopten na rust nog terug in de wedstrijd te kunnen komen, maar we schoten de ballen telkens te snel naar voren. Bovendien waren we niet zuiver in de passing", analyseert de defensieve middenvelder.

Over de landstitel, waar Rotterdam-Zuid van droomde, wil Landzaat niet praten. "We staan nu elf punten achter PSV. Dat is heel veel. We moeten nu eerst maar kijken naar de teams die vlak boven of onder ons staan", zegt hij, verwijzend naar de situatie op de ranglijst. Feyenoord staat tenslotte vierde en heeft slechts drie punten meer dan nummer zes NAC Breda, dat bovendien nog één wedstrijd tegoed heeft.

Hoewel Landzaat nog niet wil zeggen dat Feyenoord de titel nu definitief moet vergeten ("Je weet nooit"), is zijn teamgenoot De Cler een stuk duidelijker. Volgens de linkervleugelverdediger gaat Feyenoord dit jaar, waarin het exact honderd jaar bestaat, niet met de schaal naar de Coolsingel. "Of de titel weg is? Ja, dat lijkt me wel, ja. Maar zoals we tegen Ajax speelden, mogen we ook geen enkele aanspraak maken op de titel. Daar was het gewoon veel te slecht voor."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen