Olsson wil komende zomer vertrekken bij NEC

7 februari 2008, 09:15

Jonas Olsson is, als het aan hem ligt, bezig aan zijn laatste maanden in dienst van NEC. De Zweedse centrumverdediger wil graag hogerop, het liefst naar de Premier League. "Voetballen in Engeland is altijd mijn droom geweest", zegt hij in het AD.

"Mijn contract in Nijmegen loopt na dit seizoen nog één jaar door. Het is een mooi moment om in de zomer te vertrekken, dan kan NEC nog iets aan me verdienen, een soort terugbetaling voor wat de club allemaal voor mij gedaan heeft. In de drie seizoenen dat ik hier ben, heb ik me goed kunnen ontwikkelen", zegt Zweed.

Met een transfer naar een grotere club hoopt Olsson zich ook de in de kijker te kunnen spelen bij de Zweedse nationale ploeg. "Ik word dit jaar 25, ik moet de stap omhoog eens maken. Wil ik vast bij de nationale ploeg komen, dan is dat noodzakelijk. Voetballen voor Zweden zie ik als de grootste eer die er is, ik denk er al vele jaren aan. Maar bij die selectie komen gaat wellicht een stukje makkelijker als ik bij een grotere club als Ajax of Feyenoord speel of in een sterke competitie uitkom."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen