1.FC Köln huurt Streller en Zivkovic

11 januari 2006, 12:27

De nieuwe 1.FC Köln-trainer Hanspeter Latour heeft zijn eerste twee aanwinsten binnen. De club uit de Domstad, die momenteel onder de beruchte rode streep bivakkeert, huurt spits Marco Streller en verdediger Boris Zivkovic (foto) tot het eind van dit seizoen van VfB Stuttgart. Beide spelers melden zich vandaag in Keulen voor een medische keuring.

Voor zowel Streller als Zivkovic komt de overstap naar 1.FC Köln als geroepen. Beide spelers kwamen in Stuttgart amper aan spelen toe en dreigden hun plaats in de WK-selectie van respectievelijk Zwitserland en Kroatië te verliezen. 

De 24-jarige Streller is een oude bekende van de nieuwe Köln-trainer Hanspeter Latour. De oefenmeester liet de aanvaller bij FC Thun debuteren in het betaald voetbal en geldt nog altijd als een grote liefhebber van diens spel. 

De tweede aanwinst van Köln, de 30-jarige Boris Zivkovic, is een ervaren rot in het vak. De centrale verdediger speelde al 38 interlands voor Kroatië en moet de verdediger van Köln meer 'body' geven. De ploeg uit de Domstad moest in de eerste helft van het seizoen liefst 39 tegendoelpunten incasseren. Ter vergelijking: in Nederland incasseerde alleen de defensie van RBC Roosendaal tot dusver meer tegendoelpunten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen