'AZ trekt voormalig RKC'er Gudjonsson aan'

11 januari 2006, 13:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als we Voetbal International mogen geloven, speelt Joey Gudjonsson komend seizoen voor AZ. De IJslander, die in 2001 voor ruim 3,5 miljoen euro van RKC Waalwijk naar Betis Sevilla ging, staat momenteel nog onder contract bij Leicester City maar zou graag terug willen keren naar Nederland. 

De pas 25-jarige Gudjonsson heeft al een heel voetballeven achter zich. Als 18-jarig jongetje verhuisde hij van IJsland naar België, waar hij een contract tekende bij RC Genk. Een seizoen later werd de middenvelder gecontracteerd door MVV en opnieuw één jaar later verkaste hij alweer naar RKC Waalwijk. In Waalwijk beleefde de technische middenvelder zijn grote doorbraak. 

In het najaar van 2001 verkocht RKC de IJslander voor, omgerekend, ongeveer 3,5 miljoen euro aan de Spaanse topclub Betis Sevilla. In Sevilla kon hij de verwachtingen echter nooit helemaal waarmaken. De ploeg verhuurde hem kortstondig aan het Engelse Aston Villa en in zijn laatste seizoen in Spaanse dienst speelde Gudjonsson slechts één wedstrijd.

In het najaar van 2003 vertrok Gudjonsson naar Engeland, waar hij ging spelen bij Wolverhampton Wanderers. Sinds het seizoen 2004/2005 speelt Gudjonsson voor Leicester City, waar hij komende zomer wil vertrekken. Volgens VI hengelde zowel PSV als AZ naar de diensten van de IJslander, maar heeft de Alkmaarse club aan het langste eind getrokken. Naar verluidt kan Gudjonsson in Alkmaar een meerjarig contract tekenen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen