Eredivisie trapt af voor cruciale maanden

11 januari 2006, 15:25

Na een winterstop van amper twee weken barst de eredivisie vanavond weer los. Twee duels die eind vorig jaar afgelast werden, Willem II- Heracles Almelo en NAC Breda- RKC Waalwijk, vormen de opening van een lange sprint naar de play-offs. In een periode van drie maanden wordt de tweede helft van het seizoen afgeraffeld en worden de kaarten definitief geschut. 

Voor Willem II begint het nieuwe jaar gelijk met een heuse zespuntenwedstrijd. De Tilburgers ontmoeten Heracles Almelo en moeten eigenlijk winnen om uitzicht te behouden op de plaatsen boven de rode streep. De ploeg van trainer Kees Zwamborn, die in november Robert Maaskant verving, bungelt momenteel in een soort gapend gat op de zeventiende plaats. Het gat naar de huidige nummer zestien, Sparta, is liefst negen punten. Opvallend genoeg is het gat met hekkensluiter RBC Roosendaal (vijf punten) aanmerkelijk kleiner.

Blom geel gele kaart

Blom geel gele kaart

Ook NAC Breda begint gespannen aan het nieuwe jaar. Na de laatste wedstrijd van 2005 werd Ton Lokhoff ontslagen en rap daarna werd Ceek Lok gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer. Lok staat voor de lastige opgave om het kritische Bredase publiek tevreden te stellen. NAC begint het jaar op de dertiende plaats, met slechts één punt voorsprong op nummer zestien Sparta Rotterdam. Dat is veel te weinig voor de ambitieuze ploeg uit Breda, die voorafgaand aan het seizoen getipt werd als een outsider voor een plaats bij de eerste vijf.

Lok

Lok

Voor zowel NAC Breda als Willem II begint het jaar dan ook direct met een beladen duel. Er moet gewonnen worden. De winterstop was misschien wat kort, maar de messen zijn weer geslepen. Over drie maanden is alles beslist, om het tij in deze maanden alsnog te keren moet de eerste klap een daalder waard zijn. NAC Breda en Willem II weten wat ze te doen staat.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen