Atletico Madrid zet trainer Bianchi op straat

12 januari 2006, 13:36

Carlos Bianchi is door de clubleiding van Atletico Madrid op non-actief gezet. De oefenmeester wordt verantwoordelijk gesteld voor de slechte resultaten dit seizoen. De uitschakeling in het nationale bekertoernooi tegen Real Zaragoza, woensdagavond, was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Atletico staat momenteel op een magere twaalfde plaats in de Spaanse Primera Division.

Het avontuur van Bianchi in Madrid heeft slechts zes maanden geduurd. Afgelopen zomer kwam de oefenmeester naar het Vicente Calderón-stadion om de gevallen topclub eindelijk weer naar de bovenste regionen van de Spaanse competitie te dirigeren. Die missie is mislukt. Met slechts vier overwinningen uit de eerste achttien competitieduels presteert Atletico onder Bianchi ver onder de maat. Het verschil met de ploegen in acute degradatieproblemen is bovendien slechts enkele punten. 

Naar verluidt is Javier Irureta, de voormalig coach van Deportivo la Coruna, de belangrijke kandidaat om Bianchi op te volgen. De Spaanse trainer zit momenteel zonder club.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen