Ono per direct terug naar Urawa Red Diamons

13 januari 2006, 15:22

Shinji Ono keert terug naar zijn vaderland. De Japanner heeft een driejarig contract getekend bij Urawa Red Diamons, de club waar hij in het verleden ook al voor speelde. Feyenoord bereikte al eerder een akkoord met de Japanse club, maar Ono zag een terugkeer naar Japan toen nog niet zitten. De middenvelder hoopte op een transfer naar Bolton Wanderers, maar dat is er uiteindelijk niet van gekomen.

Bolton Wanderers haakte deze week definitief af om Ono over te nemen van Feyenoord, waarna de Japanner direct eieren voor zijn geld besloot te kiezen. De middenvelder had al eerder aangegeven dat hij graag wilde vertrekken bij Feyenoord. 

Op de website van de Rotterdamse club toont hij zich enigszins droevig over zijn vertrek. "Het is heel erg mooi om terug te keren naar Urawa Reds, de club waar ik ben opgegroeid. Maar aan de andere kant vind ik het ook heel erg jammer  dat ik niet meer voor Feyenoord kan spelen. Ik had mijn tijd in Rotterdam ook graag met een prijs afgesloten, in plaats van met een periode vol blessures. Dat is niet gelukt, maar uiteindelijk zullen de mooie herinneringen blijven", zegt de 26-jarige Japanner.

Ono brak in het seizoen 2001/2002 definitief door bij Feyenoord. Mede dankzij de technische middenvelder legde de Rotterdamse club beslag op de UEFA Cup. In totaal stond de Japanner 4,5 seizoen onder contract in Rotterdam-Zuid. De laatste jaren werd hij echter veelvuldig geplaagd door blessures. Dit seizoen kwam hij door blessures zelfs amper aan spelen toe. Vlak voor de winterstop maakte hij in het duel met Willem II zijn rentree na maandenlang blessureleed. Dit is uiteindelijk ook zijn laatste wedstrijd in dienst van Feyenoord gebleken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen