Getafe klopt Real, Barça profiteert dankzij Eto'o

24 februari 2008, 22:57   Bijgewerkt: 24 februari 2008, 23:25

De marge van de Spaanse koploper Real Madrid is zondag verder geslonken. Na de dure nederlaag tegen Getafe (0-1) is rivaal Barcelona de ploeg van coach Bernd Schuster tot twee punten genaderd. Barcelona haalde met 5-1 uit tegen Levante.

Ikechukwu Uche maakte in de 65e minuut voor Getafe de enige treffer in het duel met Real Madrid. Met Ruud van Nistelrooij en Arjen Robben in de basis en Royston Drenthe als invaller kreeg de thuisploeg vele kansen om te scoren, maar de bal wilde er niet in. Halverwege de tweede helft werd een treffer van Robben afgekeurd. Met de nederlaag kwam een einde aan de ongeslagen reeks van Real in eigen stadion. Sinds februari 2007 werd niet meer verloren. Bovendien was het de vierde nederlaag voor Real in vijf duels in Spaans en Europees verband.

Samuel Eto'o was de grote man bij Barcelona. Hij maakte tegen Levante een heuse hattrick na rust. Oud-Spartaan Mustapha Riga tekende vanaf de strafschopstip voor de enige treffer van Levante.

Xavi en Lionel Messi maakten de andere doelpunten namens Barcelona. Coach Frank Rijkaard was zeer te spreken over het optreden van zijn ploeg. "We zijn aan een goede reeks bezig. Het is belangrijk dat we nu zo doorgaan. We moeten hard blijven werken, maar het hele team is in prima conditie nu. Dat is belangrijk."

Valencia kwam zaterdag niet verder dan een gelijkspel tegen Recreativo Huelva. In stadion Mestalla werd het 1-1. Spits Mata, die de geschorste David Villa verving, zette Valencia voor rust op voorsprong. In de tweede helft kwam laagvlieger Recreativo langszij door Carlos Martins.

Oud-Ajacied Hedwiges Maduro speelde de hele wedstrijd bij Valencia. De ploeg van Koeman blijft door het gelijkspel negende.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen