Groningen wijdt Euroborg op gepaste wijze in

13 januari 2006, 22:16

Een fraai nieuw stadion dient men op een fraaie manier in te wijden. De spelers van FC Groningen hadden dat vrijdagavond begrepen en maakten het eerste competitieduel in het gloednieuw Euroborg-stadion tot een feest door de derby met SC Heerenveen met 2-0 te winnen. Erik Nevland maakte het eerste doelpunt in de nieuwe thuishaven van de Groningers, die vlak voor het duel officieel geopend werd door Chelsea-aanvaller Arjen Robben.

Euroborg

Euroborg

In de openingsfase van de wedstrijd zag het er evenwel niet naar uit dat Groningen haar bezoekers op de knieën zou krijgen. Heerenveen kreeg via Georgios Samaras een geweldige kans op de openingstreffer, maar de Griek wilde het veel te mooi doen. In plaats van het stuk leer snoeihard in de touwen van het lege doel te jagen, probeerde Samaras het met een subtiel lobje. Dat mislukte, waardoor Groningen een achterstand bespaard bleef.

Na rust slaagde Groningen er rap in om het duel definitief te beslissen. Middenvelder Buijs, die een sterke wedstrijd speelde, tikte de bal na een geweldige klutssituatie in het lege Friese doel. Deze treffer betekende de absolute nekslag voor Heerenveen. 

In het restant van de wedstrijd drong de ploeg van Gertjan Verbeek nog wel aan, maar echt in de problemen kwam Groningen nooit. Sterker nog, in de slotfase had Groningen nog enkele aardige kansen op de 3-0. Het bleef echter 2-0 en ook daarmee waren de Groningse fans dik tevreden. Een prachtig stadion is voor de Groningse fans op een prachtige manier geopend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen