Van Gaal wil kunstgras in nieuw AZ-stadion

Ger
14 januari 2006, 23:21

Als het aan AZ-trainer Louis van Gaal ligt, krijgt het nieuwe stadion van de Alkmaarders een kunstgrasveld. Van Gaal deed zijn uitspraak zaterdagavond na de wedstrijd tussen Heracles en AZ (0-2). In het Polman-stadion in Almelo ligt een kunstgrasveld. AZ neemt donderdag een beslissing over de ondergrond waarop de club in het nieuwe onderkomen gaat spelen.

In Nederland zijn veel spelers en trainers tegen het spelen van wedstrijden op kunstgras. Volgens Van Gaal heeft dat te maken met het conservatisme in het voetbal. "Mensen als Van Hanegem en Cruijff zijn er tegen en die mening wordt dan gevolgd. Maar Van Hanegem en Cruijff hebben geen verantwoordelijkheid en ik wel. We moeten niet achter hun mening aanlopen. Kunstgras is de toekomst." 

In de beslissing over de nieuwe ondergrond in het nieuwe stadion van AZ vindt Van Gaal de mening van spelers, publiek en zichzelf niet belangrijk. De trainer heeft intern bij AZ zijn mening gegeven. "Maar wij zijn passanten. De spelers, de coach en het publiek. Het gaat erom dat het bestuur van AZ een beslissing neemt. Dat gebeurt snel, binnen een week."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen