Feyenoord pakt eerste zege in Gelredome

15 januari 2006, 14:54

Feyenoord is de tweede helft van het seizoen prima begonnen. De Rotterdammers, die nog nooit eerder een wedstrijd in het Gelredome hadden weten te winnen, slaagde er in om Vitesse in eigen stadion met 0-1 op de knie te krijgen. In een bijzonder matige wedstrijd was een kopbal was André Bahia voor Feyenoord voldoende om de drie punten mee naar Rotterdam te nemen.

Feyenood had voldoende redenen om enigszins bezorgd naar Arnhem af te reizen. Het Gelredome was de laatste jaren keer op keer op een onneembare vesting gebleken voor de Rotterdammers. Nog nooit slaagde Feyenoord er in om een duel in de Gelderse voetbaltempel winnend af te sluiten. Bovendien bleek Vitesse ook eerder dit jaar, in het eerste competitieduel van dit seizoen tussen beide teams, een taaie tegenstander. In de eigen Kuip kwam de ploeg van Erwin Koeman niet verder dan 0-0.

Vitesse-trainer Edward Sturing moest voor het tweede treffen van het seizoen tussen beide clubs wat improviseren in zijn basisopstelling. Stijn Vreven en Youssouf Hersi waren disciplinair geschorst, naar aanleiding van kritische uitlatingen in de media. Bovendien moest de oefenmeester ook de nieuwe spits Mads Junker inpassen in zijn elftal. De Deen kwam deze winter naar Arnhem als vervanger van clubtopscorer Matthew Amoah en maakte eerder deze week indruk door in een oefenwedstrijd tegen GVVV binnen vijf minuten doel te treffen. In het duel met Feyenoord bleek de Deen echter aanmerkelijk minder trefzeker. Hij speelde een ongelukkige wedstrijd en werd na ruim een uur door trainer Sturing weer naar de kant gehaald.

In de slotfase zette Vitesse nog alles op alles om een doelpunt te forceren, maar Feyenoord slaagde er met kunst- en vliegwerk in om de Arnhemmers in de laatste minuten van een gelijkmaker af te houden. Zelfs doelman Harald Wapenaar ging in de slotfase nog mee naar voren om een corner binnen te koppen, maar ook de doelman slaagde er niet in om de Rotterdamse muur te passeren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen