Hattrick Zidane leidt Real langs Sevilla

16 januari 2006, 02:56

Aan de hand van Zinedine Zidane lijkt Real Madrid de weg omhoog weer ingeslagen te hebben. De Fransman had zondagavond met drie doelpunten een doorslaggevende rol in het competitieduel met Sevilla. De hoofdstedelingen wonnen uiteindelijk met 4-2.

Real maakte er voor eigen publiek een mooie wedstrijd van. Al na zes minuten opende Guti de score en ruim twinig minuten later zorgde Cicinho bijna voor 2-0. Een volley van de Braziliaanse aanwinst spatte echter uiteen op de lat boven Sevilla-doelman Palop. Ook Robinho was voor rust nog dichtbij een treffer, maar de Braziliaanse aanvaller faalde.

Vlak na rust kwam Sevilla, geheel tegen de verhouding in, op gelijke hoogte. Niet veel later stelde Zidane hoogstpersoonlijk orde op zaken. Binnen twee minuten scoorde de Franse middenvelder twee keer, waarvan één keer uit een strafschop. In de slotfase kwam Sevilla nog terug tot 3-2, maar in de slotminuut bepaalde Zidane met zijn derde treffer van de avond de eindstand op 4-2.

Door deze overwinning staat Real nu op de vierde plaats in de Spaanse competitie, nog altijd een straatlengte achter koploper FC Barcelona.