NAC-trainer Lok vreest voor nacompetitie

16 januari 2006, 12:01

Aan het begin van het seizoen hoopte heel Breda nog op Europees voetbal, maar inmiddels staat NAC op een troosteloze veertiende plaats in de competitie. Na de keiharde thuisnederlaag tegen Roda JC (0-4) moet de Bredase ploeg zelfs vrezen dat het seizoen uit gaat lopen op een drama. "We zullen nu alles op alles moeten zetten om de nacompetitie te ontlopen, dat is de realiteit", weet trainer Cees Lok.

"Voor ons is dit een keiharde klap", zegt de nieuwe oefenmeester van de Bredanaar op de website van de club. Lok stuurde zijn elftal in een 4-4-2-formatie het veld in, maar zag al gauw dat dit geen succes was. "Het spelen in het 4-4-2 concept blijkt veel problemen te geven voor deze spelers. Ze zijn er niet erg in thuis. Dat betekent dat je heel veel trainingsuren en wedstrijden nodig hebt om het te verbeteren. Aan de andere kant: met 3-4-3 werd het niet veel beter, sterker nog: het werd 0-4", aldus de sombere coach over het duel met Roda.

Komende woensdag, wanneer Sparta het in eigen stadion opneemt tegen NEC, kan NAC Breda zelfs zakken naar de vijftiende plaats. Komend weekend, wanneer NAC op bezoek moet bij FC Utrecht, zal de ploeg van Lok dan ook moeten winnen om boven de rode streep te blijven.  

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen