Samaras forceert vertrek bij Heerenveen

16 januari 2006, 17:20

Georgios Samaras wil SC Heerenveen koste wat kost verlaten. De Griekse aanvaller heeft een arbitragezaak aangespannen tegen de Friese club en wil op die manier een transfer naar Manchester City forceren. De Britse ploeg wil Samaras graag uit Friesland halen, maar Heerenveen-voorzitter Riemer van der Velde ging maandag niet akkoord met het bedrag dat de Engelse club wil betalen.

Om welk bedrag het gaat wil Van der Velde niet zeggen. "Maar er zit een redelijk verschil tussen wat wij willen hebben en zij bieden", aldus de preses. Om nu toch naar de blauwhemden van City te kunnen wil Samaras door de arbitragezaak een breuk met Heerenveen forceren. Eerder liet de Griek al weten dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging. "Ik ben hier nu vijf jaar, ik heb genoeg geleerd. Het wordt tijd om het een niveau hoger te proberen", liet de aanvaller weten.

Manchester City stuurde maandag een delegatie naar Heerenveen om te onderhandelen over een vertrek van Samaras. Na het overleg liet Van der Velde weten de deur voor een transfer nog wel open te houden. "Voor de arbitragezaak kan vanuit Manchester City wel een opening worden gevonden. Ik sta echter niet te springen om een transfer. Want wij hebben Huntelaar ook al laten vertrekken. Dit komt ons daarom wat te snel. Dit is voor de club niet leuk en de supporters vinden het ook niet leuk. In de winterstop willen we niet graag beide spitsen verliezen." 

Samaras heeft bij Friese club nog een contract tot de zomer van 2008. Volgens zijn advocaat Eric Vilé kan de spits aanzienlijk meer verdienen in Engeland. Hij gooit daarom tijdens de zaak 'positieverbetering' in de strijd als argument om een transfer af te dwingen. Vilé stelt dat het enige doel van de arbitragezaak de vaststelling van een transfersom is. De raadsman wil net als Van der Velde niet over bedragen praten.

Voetbalbond KNVB stelt nog geen datum te hebben geprikt voor de behandeling van de zaak. "We wachten nog op het schriftelijke verweer van Heerenveen", aldus een zegsman. De arbitragezaak krijgt een spoedeisend karakter, omdat na 31 januari de transfermarkt sluit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen