SC Heerenveen steekt FC Groningen voorbij

Koen Freriks
14 maart 2008, 22:26

SC Heerenveen heeft uitstekende zaken gedaan in de subtop van de Eredivisie. De Friezen waren vrijdagavond de sterkste op bezoek bij directe concurrent FC Groningen. In de slotfase bracht Miralem Sulejmani de beslissing: 0-1. Door de zege gaat SC Heerenveen de club uit de Martinistad op de ranglijst ook voorbij.

Voor beide ploegen stond vrijdagavond niet alleen 'het kampioenschap van het Noorden' op het spel. In de Euroborg werd een rechtstreeks duel uitgevochten voor een positie in de top-vijf, waarbij FC Groningen een voorsprong van twee punten op de Friese rivaal verdedigde. De ploeg van coach Ron Jans kreeg in de voorbereiding met het nodige blessureleed te maken. In de voorhoede waren zowel Marcus Berg als Stef Nijland wegens blessures niet inzetbaar.

Trainer Gertjan Verbeek van SC Heerenveen kon vrijdagavond putten uit een ruimer spelersbestand. De Friezen moesten het alleen stellen zonder de zieke Geert Arend Roorda, die werd vervangen door Kristian Grindheim. Dat SC Heerenveen met beduidend minder blessureleed kampte, had zijn weerslag op het spelbeeld. De bezoekers waren zeker voor rust de beter combinerende ploeg.

Het betere spel leverde SC Heerenveen in de eerste helft drie serieuze kansen op. Zo maakte Brian van Loo na zeventien minuten een inzet van Roy Beerens onschadelijk. De Groningse doelman was niet veel later kansloos op een schuiver van Grindheim, maar de bal kaatste via de paal weer terug in het veld. Enkele minuten voor rust kwam Beerens te laat om een voorzet van Miralem Sulejmani binnen te glijden.

De beste kansen bleven echter voor SC Heerenveen. Invaller Paolo Henrique schoot vlammend naast, terwijl Gerald Sibon van dichtbij naast het Groningse doel kopte. Net op het moment dat de wedstrijd geen winnaar leek op te leveren, was het alsnog raak. Vier minuten voor tijd schoot Sulejmani de bezoekers naar de eerste Friese overwinning in de Euroborg. Daar kon een gevaarlijke kopbal van Gibril Sankoh in de blessuretijd niets meer aan veranderen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen