Boukhari na dit seizoen weg bij Ajax

17 januari 2006, 10:27

Nourdin Boukhari zal Ajax na dit seizoen verlaten. Het contract van de Marokkaanse aanvaller loopt komende zomer af en in onderling overleg is besloten dat het beter is dat Boukhari op zoek gaat naar een nieuwe club. Afgelopen weekend werd Boukhari nog uitgefloten voor het Amsterdamse publiek, maar dat had volgens directeur Martin van Geel geen invloed op dit besluit. "Dit is puur op sportieve gronden gebaseerd", benadrukt hij.

Sinds zijn komst naar Ajax, in de zomer van 2002, ontwikkelde Boukhari zich tot een bijzonder wisselvallige speler. Hij wisselde geweldige wedstrijden af met duels waarin weinig tot niets lukte. In totaal kwam hij tot dusver tijdens zestig competitieduels in actie voor de Amsterdammers, waarin hij tien keer scoorde. 

Volgens algemeen directeur Martin van Geel is het voor beide partijen beter om uit elkaar te gaan. "Ook Nourdin vond het beter om ergens anders voor een vaste basisplaats te gaan. Bij Ajax is die kans klein, denken wij", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "De reacties van het publiek hebben geen enkele invloed gehad op deze beslissing", aldus Van Geel.

Afgelopen weekend, in het duel met NEC, werd Boukhari vanaf het eerste fluitsignaal continu uitgefloten door zijn eigen aanhang. In de tweede helft werd Boukhari door trainer Blind naar de kant gehaald.

De Marokkaanse aanvaller, die vorige week afviel voor de nationale selectie voor de komende Afrika Cup in Egypte, is de achtste speler die bij Ajax vertrekt. Maxwell, Escudé, Trabelsi, Pienaar, Vonk, De Jong en Anastasiou keren komend seizoen evenmin terug in de A-selectie van Ajax.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen