NEC maakt seizoen af met trainer De Groot

17 januari 2006, 15:44

NEC zoekt de opvolging van hoofdtrainer Cees Lok voorlopig in de eigen gelederen. Assistent-trainer Ron de Groot, die na het plotselinge vertrek van Lok aangesteld werd als interim-trainer, blijft tot het eind van het seizoen trainer van de Nijmeegse ploeg. Hij wordt de komende maanden geassisteerd door Wilfried Brookhuis, die ook als keeperstrainer actief blijft.

Voor de directie en raad van commissarissen was het van belang dat De Groot en Brookhuis het volste vertrouwen van de spelersgroep hebben. Wel vervolgt de club de zoektocht naar een trainer die vanaf 1 juli begint. Mario Been, de huidige trainer van Excelsior, is de belangrijkste kandidaat om vanaf volgend seizoen hoofdtrainer te worden bij NEC. De trainer zou het seizoen nog willen afmaken bij Excelsior, waarmee hij strijdt om het kampioenschap van de Gouden Gids Divisie.

Voorlopig geeft NEC dus het vertrouwen aan Ron de Groot, die al eerder als interim-coach actief was voor NEC. In het seizoen 1999-2000 nam hij plaats op de bank na het vertrek van de Schot Jim Calderwood, die koos voor een tussentijdse overstap naar Dunfermline in zijn vaderland. De Groot behoedde NEC voor degradatie en bereikte de bekerfinale. Daarna werd hij weer assistent: eerst van Johan Neeskens, later van Cees Lok.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen