"De finale in onze Kuip moeten we sowieso winnen"

19 maart 2008, 08:28   Bijgewerkt: 19 maart 2008, 08:57

Alle spelers van Feyenoord waren na het duel met NAC Breda al in de catacomben verdwenen, toen Henk Timmer nog even op het veld bleef staan. Samen met verzorger Gerard Meijer keek hij even naar de fans van Feyenoord, die massaal het 'You'll never walk alone' zongen. "Fantastisch toch. Gerard Meijer is twee jaar ouder dan Sinterklaas, maar hij had gewoon een traan in zijn oog", zegt hij.

Voor Timmer betekende het emotionele moment met Meijer het hoogtepunt van een toch al mooie avond, waarin zijn ploeg ten koste van NAC Breda de finale van de KNVB beker haalde. "Ik denk dat dit voor iedereen een mooie avond was, behalve voor de spelers en supporters van NAC dan", lacht hij. "We wisten dat we een goede wedstrijd neer moesten zetten, want de beker is een mooie gelegenheid om een prijs pakken en Europees voetbal halen. Dat klinkt misschien als een cliché, maar het is wel de realiteit. We wisten dat we er vanavond moesten staan."

Door de zege op NAC Breda heeft Feyenoord een goede kans om, in het jaar waarin de club honderd jaar bestaat, eindelijk weer eens een prijs te pakken. Dat gevoel leeft bij iedereen, zegt de doelman. "Heel Feyenoord hoopt op een prijs, dat verdient de club en verdienen de supporters. Maar goed, we moeten de finale nog wel winnen, natuurlijk. Of ik een voorkeur heb voor Roda JC of Heracles Almelo als tegenstander in de finale? Nee hoor, helemaal niet. Kijk, de finale is hier, in onze Kuip. We moeten die wedstrijd hoe dan ook winnen", zegt de 36-jarige doelman.

Door: Roland Mather

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen