Greene: "Feyenoord is meer dan alleen K2"

18 januari 2006, 12:00

Door de komst van Ron Vlaar is Serginho Greene voorlopig de nieuwe rechtsback van Feyenoord. De 23-jarige verdediger stond in de eerste helft van het seizoen nog in het hart van de Rotterdamse defensie, maar heeft van trainer Erwin Koeman te horen gekregen dat hij voorlopig als rechtsback binnen de lijnen zal komen. "Het is weer even wennen, maar ik vind het geen probleem hoor", zegt de verdediger tegen FCUpdate.nl over zijn nieuwe rol.

Afgelopen weekend, in het duel met Vitesse, stond Greene voor het eerst dit seizoen aan de rechterkant van de Feyenoord-defensie. Toch is dit voor de geboren Amsterdammer een positie die hij goed kent, want in zijn periode bij RKC speelde Greene ook regelmatig als rechtsback. Op de vraag wat nu eigenlijk zijn favoriete positie is, moet Greene het antwoord schuldig blijven. "Vroeger stond ik liever in het centrum, maar nu maakt het me echt niet uit. Ik ben een verdediger, of ik nou centraal of op rechts sta maakt me echt niet uit."

Toch is het wel even wennen om ineens rechtsback te staan, moet Greene toegeven. "Het is een jaar geleden dat ik voor het laatst op rechts gestaan had. Ik moet daarom weer even mijn draai vinden en de automatismen vinden. De verdedigende acties zijn toch wat anders dan in het centrum en in balbezit is de situatie ook verschillend. Ik heb nu meer de mogelijkheid om mee naar voren te gaan. Het zijn allemaal geen grote verschillen, maar je moet het wel allemaal weer even onder de knie krijgen."

Over de samenwerking met Ron Vlaar is Greene in ieder geval positief. "Ik heb even met hem gesproken over hoe ik dingetjes zie en hoe hij dingen ziet. Ik ben in ieder geval al gezien dat hij een heel goede verdediger is. Hij heeft alles wat een goede verdediger moet hebben, dus ik ben blij dat we hem er bij hebben."

Hoewel Greene zelf een uitstekend seizoen doormaakt, wil hij nog niet denken aan een eventueel WK. De verdediger zat al een aantal keer in de voorselectie van bondscoach Van Basten en nu hij als rechtsback gaat spelen opent dat wellicht nieuwe perspectieven voor de 23-jarige Feyenoorder. "Zelf ben ik daar nog niet echt mee bezig", zegt hij echter. "Ik wil eerst wil helemaal mijn draai vinden en goed spelen als rechtsback. Daarna zie ik wel", blijft hij nuchter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen