De Haan haalt drie debutanten bij Jong Oranje

Ger
21 maart 2008, 12:47   Bijgewerkt: 21 maart 2008, 13:19

Foppe de Haan heeft drie debutanten opgenomen in de selectie van Jong Oranje voor het EK-kwalificatieduel met Estland van woensdag 26 maart in Emmen. Meest opvallende nieuwkomer is Jonathan de Guzman, die deel uitmaakte van de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen Oostenrijk.

De Feyenoorder is door bondscoach Marco van Basten niet opgenomen in de definitieve groep. De Guzman, die onlangs zijn Canadese nationaliteit inruilde voor de Nederlandse, kan tegen Estland zijn debuut maken in het Oranje-shirt.

Wesley Ruiter zit ook voor het eerst bij de formatie van De Haan. De doelman van FC Utrecht neemt de plaats in van Piet Velthuizen, die is opgenomen in de selectie van Oranje. FC Groningen-verdediger Tom Hiariej is de derde debutant in de selectie.

Istvan Bakx heeft de selectie van Jong Oranje niet gehaald. De Haan nam de aanvaller van de Belgische tweedeklasser KV Kortrijk op in zijn voorselectie nadat Bakx de aandacht trok met drie doelpunten in de kwartfinales van het Belgische bekertoernooi.

De selectie van Jong Oranje:

Doel: Wesley de Ruiter (FC Utrecht), Kenneth Vermeer (Willem II)

Verdediging: Ryan Donk (AZ), Tom Hiariej (FC Groningen), Calvin Jong-A-Pin (SC Heerenveen), Dirk Marcellis (PSV), Erik Pieters (FC Utrecht), Gianni Zuiverloon (SC Heerenveen)

Middenveld: Ismaïl Aissati (PSV), Wout Brama (FC Twente), Luigi Bruins (Feyenoord), Jonathan de Guzman (Feyenoord), Siem de Jong (Ajax), Kees Luijckx (Excelsior).

Aanval: Nordin Amrabat (VVV Venlo), Roy Beerens (SC Heerenveen), Royston Drenthe (Real Madrid), Evander Sno (Celtic)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen