UEFA zet topscorer Healy in het zonnetje

25 maart 2008, 17:24   Bijgewerkt: 25 maart 2008, 17:33

David Healy houdt toch nog iets tastbaars over aan zijn uitstekende prestaties tijdens de kwalificatiecyclus richting het EK 2008. De Noord-Ierse aanvaller van Fulham was met dertien doelpunten de meest trefzekere speler van het kwalificatietoernooi en krijgt daarvoor van UEFA-preses Michel Platini een speciale prijs uitgereikt.

"De exceptionele prestaties van David Healy en zijn doelpuntentotaal van dertien, wat een record betekent in de historie van de UEFA, verdienen erkenning", zegt Platini. "Ik ben er van overtuigd dat dit record lang zal blijven staan, want het is moeilijk om dit te overtreffen. Daarom wil ik Healy een speciale prijs uitreiken."

"Ik vind het een enorme eer dat ik nu een UEFA-record op mijn naam heb staan", zegt Healy zelf. "Dertien goals in twaalf wedstrijden is echt veel, dus ik hoop dat het record lang blijft staan. Het absolute hoogtepunt voor mij was mijn hattrick tegen Spanje. Eén keer scoren tegen een topland als Spanje is al mooi, dus kan je nagaan hoe mooi het was om drie keer te scoren", lacht de 28-jarige aanvaller.

Healy ontvangt de prijs woensdag, voorafgaand aan het oefenduel van Noord-Ierland, dat zich ondanks Healy's goals niet plaatste voor het EK, met Georgië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen