Molhoek: "Van Gaal weet wat ik kan"

19 januari 2006, 11:22

Rogier Molhoek zal zijn debuutwedstrijd voor AZ niet snel vergeten. Binnen vijf minuten kwam zijn ploeg met tien man te staan, waarna hij lange tijd vrijwel in zijn eentje het Alkmaarse middenveld moest bestrijken. "Het was een moeilijke wedstrijd om te debuteren", zegt de 24-jarige middenvelder tegen FCUpdate.nl, "maar ik denk dat ik tevreden kan zijn. Hoewel, het kan natuurlijk altijd beter", lacht hij.

Al na vijf minuten stond de wedstrijd geheel op zijn kop, toen Barry Opdam direct rood kreeg van scheidsrechter Bossen. "Zoiets kan gebeuren in het voetbal", zegt Molhoek. "Ik wist meteen dat we na die rode kaart een heel andere wedstrijd zouden krijgen. We moesten keihard werken en konden niet het voetbal spelen zoals AZ dat graag wilt. In de beginfase was het inderdaad zo dat ik soms alleen op het middenveld stond. De wissel, waarbij Demy de Zeeuw het middenveld kwam versterken, was dan ook wel nodig. Het blijft natuurlijk moeilijk voetballen met tien tegen elf, maar ik denk dat ik tevreden kan zijn."

Veel tijd om te wennen aan de nieuwe omgeving en zijn medespelers heeft Molhoek dus niet gehad. "Ik ben dit weekend mee geweest naar Almelo, hoewel ik nog niet kon spelen. Ik heb toen geluisterd naar de wedstrijdbespreking, daar heb ik veel van opgestoken. Ik weet daardoor wat er bij AZ van een middenvelder verwacht wordt. Ik heb daarover geen persoonlijk gesprek gehad met Van Gaal, maar ik weet nu wel ongeveer wat hij van me verlangt."

Hoewel hij zich nu volledig in zal zetten voor AZ, blijft RKC toch een speciaal plekje in Molhoeks hart houden. De middenvelder bewaart mooie herinneringen aan zijn periode in Waalwijk. "Ik heb vorige week vrijdag afscheid kunnen nemen van de club en het is de bedoeling dat ik ook nog afscheid mag nemen van de supporters. Het zijn echter drukke tijden, dus ik weet nog niet precies wanneer dat gaat gebeuren."

De Waalwijkse supporters haalden het nieuws door enige tijd geleden een spandoek voor Molhoek te maken, met de uiterst creatieve tekst 'Molhoek verdient een spandoek'. In Alkmaar heeft hij nog geen spandoek. "Misschien komt dat nog", zegt hij met een grijs. "Ik was blij met mijn spandoek in Waalwijk en door die droge tekst kende iedereen het wel. Het heeft dus toch zijn functie gehad", lacht hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen