Ivoorkust wint oefenduel, rood voor Drogba

19 januari 2006, 13:26

Didier Drogba heeft een bijzondere rol gespeeld in de oefenwedstrijd tussen Ivoorkust en Jordanië, die gisteravond gespeeld werd in Abu Dhabi. De spits van Chelsea scoorde na ruim een half uur het openingsdoelpunt voor de Ivorianen, maar werd ruim vijf minuten later met rood naar de kleedkamer gestuurd.

Ondanks de rode kaart voor Drogba won Ivoorkust de oefenwedstrijd gemakkelijk met 0-2. Auxerre-aanvaller Akale maakte diep in de tweede helft het verlossende tweede doelpunt voor de Ivorianen, die zich momenteel voorbereiden op het toernooi om de Afrika Cup. Voor Ivoorkust begint de Afrika Cup zaterdag met een duel tegen Marokko. Ook Libië en gastland Egypte kruisen in de groepsfase de degens met Ivoorkust, dat op het WK in dezelfde groep zit als Nederland.