Engeland in de ban van 16-jarig supertalent

21 januari 2006, 10:39

Heel Engeland heeft het over de transfer van het jaar. De pas 16-jarige Theo Walcott werd naar verluidt voor 12 miljoen pond (ruim 17 miljoen euro, red.) gekocht door Arsenal. Nooit eerder werd er zoveel betaald voor een 16-jarig talent. De jonge Walcott wordt nu al vergeleken met Manchester United aanvaller Wayne Rooney.

"Je kunt Theo (Walcott) inderdaad vergelijken met Rooney", vindt Arsenal trainer Arsene Wenger. "Wayne Rooney heeft heel veel bereikt. Ik wil voorzichtig zijn om direct vergelijkingen te maken maar beide spelers hebben dezelfde ingrediënten om grote spelers te worden voor het nationale team."

Wenger geeft toe dat het een risico is om Walcott te kopen. Hij speelde pas 23 wedstrijden in het eerste van Southampton, de club die uit komt in de Engelse eerste divisie. "Het is altijd een gok wanneer je zulke jonge spelers koopt. Maar ik verwacht veel van hem. Zijn instelling is goed, zijn talent is goed; de rest is altijd een gok maar dat risico wil ik wel nemen", aldus Wenger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen