Roda onder protest akkoord met schorsing

Ger
8 april 2008, 16:18   Bijgewerkt: 8 april 2008, 16:40

Cheikh Tioté heeft een schikkingsvoorstel van twee duels gekregen, waarvan één voorwaardelijk. De middenvelder van Roda JC moet boeten voor zijn rode kaart tegen NEC.

Arbiter Pol van Boekel stuurde Tioté vrijdagavond weg vanwege een vermeende slaande beweging. Ook de protesterende Roda-trainer Raymond Atteveld en verzorger Norbert Keulen werden naar de tribune verwezen. Hoewel Roda van mening is dat de actie van Tioté niet met rood bestraft had moeten worden, gaat de club niet in beroep tegen de schorsing.

"Cheikh heeft gisteren een blessure opgelopen in de training en is hoe dan ook niet inzetbaar zondag", aldus Roda-directeur Huub Narinx. "Indien de club de schorsing zou aanvechten, kan het zijn dat de voorwaardelijke wedstrijd ook omgezet wordt in een definitieve schorsing en dan zijn wij Tioté ook tegen Feyenoord kwijt. Dat risico willen wij niet lopen. Maar nogmaals met de rode kaart zijn wij het absoluut niet eens. Dit was een te zware straf."

Zondag tegen VVV Venlo zal ook Keulen ontbreken. De tuchtcommissie van de KNVB besloot de verzorger dinsdag te straffen met een wedstrijd schorsing. Ook moet hij een boete van 250 euro betalen. Het onderzoek naar het gedrag van Atteveld loopt nog.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen