Sterk Fiorentina laat PSV kansloos

10 april 2008, 22:28   Bijgewerkt: 10 april 2008, 22:35

PSV kan de droom om voor het eerst sinds 1978 de UEFA Cup te winnen, laten varen. Fiorentina was donderdag een maat te groot voor de ploeg uit Eindhoven (0-2), die zonder de geschorste Farfan en de geblesseerde Afellay flink wat kwaliteit tekort kwam. Adrian Mutu was met twee goals de grote man aan Italiaanse kant.

De bezoekers uit Toscane roken hun kans en bepaalden vanaf minuut één wat er gebeurde. Afgezien van één schotkans van Danny Koevermans in de zesde minuut, waren voor rust alle kansen voor de bezoekers. Zo kopte Gamberini in de elfde minuut in kansrijke positie voorlangs, terwijl Salcido de bal bijna in eigen goal werkte na een weergaloze actie van Montolivo.

Door deze treffer van Mutu was de goede uitgangspositie van PSV in één klap teniet gedaan. PSV moest nu immers niet alleen scoren, maar het kon zich ook geen tegengoal meer permitteren. Want bij een stand van 0-2, zou PSV drie keer moeten scoren om alsnog door te gaan.

Voor PSV is het nu zaak niet te lang stil te staan bij de uitschakeling. De eerste Europese hoofdprijs sinds 1988 gaat dan wel aan de neus van de Eindhovenaren voorbij, maar de ploeg krijgt komend weekend al de kans om deze teleurstelling dubbel en dwars weg te spoelen. Dan kan, als FC Twente verslagen wordt, immers de 21ste landstitel gevierd worden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen