Simons: "Drang naar voren heeft ons genekt"

11 april 2008, 07:45

Timmy Simons vindt dat PSV tegen Fiorentina zichzelf de das om gedaan heeft. De Eindhovenaren verloren donderdag met 0-2, waardoor het Europese avontuur voorbij is. "We hebben niet gebracht, wat we tijdens de heenwedstrijd in Florence wel konden brengen", zegt de aanvoerder tegen FCUpdate.nl.

PSV was na het 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd in Florence favoriet om door te gaan naar de halve finale, maar in het eigen Philips Stadion hadden de Brabanders niets te vertellen. De eerste vijf minuten waren nog hoopgevend, maar daarna was het snel gedaan met de Eindhovense illusies. Fiorentina greep het initiatief, maakte via Adrian Mutu twee goede goals en liet PSV verslagen achter.

Te aanvallende speelwijze of niet, feit was dat er een wereld van verschil zat tussen het spel van PSV in Florence en Eindhoven. "Klopt, het waren twee totaal verschillende wedstrijden. We hebben hier niet gebracht, wat we vorige week in Florence wel konden brengen. In Florence lukte het goed om de bal in de ploeg te houden, hier niet. Doordat wij balverlies leden, kreeg Fiorentina de kans om te voetballen. Toen het vervolgens uit een vrije trap van Mutu 0-1 werd, moesten we nog nadrukkelijker de aanval kiezen. We probeerden nog wel voor de gelijkmaker te gaan, maar Fiorentina speelde de situatie goed uit."

Met de nederlaag tegen Fiorentina is een einde gekomen aan het Europese avontuur van PSV. Dat is een domper, maar PSV heeft niet veel tijd om daar bij stil te staan. "Natuurlijk is dit jammer, maar we kunnen niet bij de pakken neer gaan zitten. Zondag moeten we er weer staan", verwijst Simons naar de wedstrijd van komend weekend tegen FC Twente, waarin PSV de titel veilig kan stellen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen