Lazio Roma met negen man naar gelijkspel

Ger
22 januari 2006, 00:40

Lazio Roma, de nummer negen in de Serie A, liet zich niet van de wijs brengen door twee rode kaarten. De ploeg eindigde het duel met Cagliari met negen man, maar speelde thuis toch met 1-1 gelijk. Al voor rust werd Sebastiano Siviglia van het veld gestuurd. In de 79e minuut volgde Fabio Liverani.

Voor de eerste heenzending had Paolo Di Canio zijn ploeg op een 1-0-voorsprong gezet. Massimo Gobbi maakte in de 69e minuut de gelijkmaker voor Cagliari, maar het elftal kon verder niet profiteren van de numerieke meerderheid.

Internazionale blijft de naaste achtervolger van Juventus in de Italiaanse competitie. Zaterdagavond won de Milanese formatie met ruime cijfers van middenmoter Palermo (3-0). De doelpunten kwamen op naam van Cambiasso, Cordoba en Figo. Inter heeft 48 punten uit 21 duels. Dat zijn vijf punten minder dan koploper Juventus. De club uit Turijn speelt zondag tegen Empoli.