Van Marwijk: "Feyenoord kan niets laten lopen"

Ger
19 april 2008, 13:33   Bijgewerkt: 19 april 2008, 15:48

Feyenoord wil zondag tegen Roda JC de laatste kans grijpen om zich alsnog te plaatsen voor de Champions League play-offs. Trainer Bert van Marwijk spreekt de berichten tegen dat de Rotterdammers hun krachten gaan sparen met het oog op de bekerfinale.

De tegenvallend presterende Kuipbewoners hebben een klassering bij de top-vijf niet meer in eigen hand. De club is afhankelijk van de resultaten van directe concurrenten SC Heerenveen en FC Twente. "Zolang je een kans hebt, moet je ervoor gaan", blijft Van Marwijk optimistisch op de website van Feyenoord. "Wij zijn niet in de situatie om ook maar iets te laten lopen."

Dat de oefenmeester tegen Roda JC voor de winst gaat, blijft uit het feit dat hij de bijna fitte Denny Landzaat mogelijk laat spelen. "Als ik Landzaat zondag aan de kant laat, weet ik dat hij kan spelen tijdens de bekerfinale. Maar het gaat niet om één belangrijke wedstrijd. We hebben twee belangrijke wedstrijden voor de boeg. Ik twijfel nog. Misschien wordt er op het laatste moment een beslissing genomen", zei Van Marwijk.

Henk Timmer, die een week geleden door een blessure ontbrak tegen Willem II, kan waarschijnlijk ook in actie komen. Giovanni van Bronckhorst keert zeker terug, terwijl het ook niet is uitgesloten dat Roy Makaay binnen de lijnen komt. Van Marwijk houdt zich op de vlakte. "Laat ik wel zeggen dat Makaay niet eerst bij het tweede gaat rondlopen om speelritme op te doen. Hij is een speler die dat minder nodig heeft dan de meeste anderen."

Van Marwijk is op zijn hoede voor Roda JC, toevallig ook de tegenstander in de naderende bekerfinale. "Het is een gevaarlijke ploeg, met veel snelheid in de voorhoede. Ze zijn fysiek sterk en hebben een aardige balans op het middenveld. Ze zijn nog wel wat wisselvallig, maar hebben laten zien ergens toe in staat te zijn. Dat ze in Eindhoven met 0-4 voorkwamen bij PSV zegt wat dat betreft voldoende."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen