Dortmund blijft hopen op De Jong

23 januari 2006, 12:00

Als Nigel de Jong wil, kan hij nog deze week een contract tekenen bij Borussia Dortmund. De ploeg van trainer Bert van Marwijk heeft nog altijd verregaande interesse in de veelzijdige middenvelder, die aan het eind van dit seizoen transfervrij kan vertrekken uit Amsterdam. "Wij hebben hem er graag bij, daarover bestaat geen enkele twijfel", zegt directeur Hans-Joachim Watzke over de 21-jarige speler van Ajax.

Trainer Van Marwijk liet in het DSF-programma Doppelpass weten dat hij op korte termijn hoopt te weten of De Jong voor Dortmund zal kiezen. Directeur Watzke deed daar een schepje bovenop door te zeggen dat De Jong momenteel bovenaan het verlanglijstje van de Duitse club staat. "Maar het zal moeilijk worden, want de concurrentie om De Jong in te lijven is groot", weet hij. 

Ook Sevilla toonde al eerder concrete interesse in de dynamische middenvelder, terwijl de voorkeur van De Jong aanvankelijk uit leek te gaan naar de Engelse Premier League. Mocht De Jong toch voor Dortmund kiezen, zal hij daar herenigd worden met Steven Pienaar. De Zuid-Afrikaan tekende al eerder een contract bij Dortmund en zal aan het eind van dit seizoen naar Duitsland verhuizen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen