Schneider lijkt EK te moeten missen

25 april 2008, 17:19

Duitsland kan tijdens het EK in Oostenrijk en Zwitserland vermoedelijk niet over Bernd Schneider beschikken. De middenvelder heeft een operatie aan een nekwervel moeten ondergaan en is pas half juli weer inzetbaar, meldt zijn club Bayer Leverkusen op haar website. Bondscoach Joachim Löw houdt echter hoopt. "Ik zal de komende dagen contact zoeken met Bernd en de medische staf van Leverkusen. Tot dat moment, trek ik nog geen conclusies", aldus de coach.

Mocht Schneider inderdaad wegvallen, dan is dat een forse aderlating voor de Duitse ploeg. "Bernd is eigenlijk onmisbaar", weet bondscoach Löw. "Hij is een modelprof, alle andere spelers kunnen iets opsteken van zijn spelinzicht en intelligentie. Als hij fit is, kan hij in principe altijd rekenen op een basisplaats."

De 34-jarige Schneider heeft al 81 interlands achter zijn naam staan. In 2002 maakte hij al deel uit van de ploeg die als tweede eindigde op het WK in Japan en Zuid-Korea. Vervolgens maakte hij ook het EK 2004 en het WK 2006 mee. Tijdens het komende EK speelt Duitsland, één van de absolute topfavorieten voor de Europese titel, in de groepsfase tegen Polen, Oostenrijk en Kroatië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen