Feyenoord mag eindelijk weer naar Coolsingel

27 april 2008, 19:45   Bijgewerkt: 27 april 2008, 20:57

Zes jaar na de laatste internationale, en liefst negen jaar na de laatste nationale trofee, heeft Feyenoord weer een beker aan de prijzenkast toegevoegd. Roda JC werd zondag in de finale van de KNVB Beker met 2-0 verslagen, waardoor Feyenoord een zeer matig seizoen in één klap goedgemaakt heeft. Denny Landzaat en Jonathan de Guzman zorgden in de Kuip voor de doelpunten.

Het geduld van de Feyenoord-fans was de laatste jaren flink op de proef gesteld. Sinds de Rotterdamse club in 2002 de UEFA Cup won, viel er weinig meer te juichen. Voor de laatste nationale prijs moesten we zelfs terug naar de vorige eeuw. Want sinds spelers als Jean-Paul van Gastel, Julio Cruz en Bert Konterman in 1999 de landstitel binnenhaalden, bleef de Coolsingel leeg. Maar daar zou nu eindelijk verandering in komen, hoopte men in de havenstad. Want de bekerfinale tegen Roda JC was toch een unieke kans om weer eens wat eremetaal in de wacht te slepen.

De verbazing was dan ook groot, toen bleek dat Feyenoord-coach Bert van Marwijk voor de herstelde Makaay geen plek in de basis ingeruimd had. Van Marwijk gaf de voorkeur aan Michael Mols, de man die bij absentie van Makaay de afgelopen weken zijn waarde bewezen had. Maar hoe verdienstelijk Mols het de afgelopen periode ook deed, het bleef zeer opmerkelijk dat de routinier de voorkeur kreeg boven de herstelde Makaay. Zeker omdat Van Marwijk afgelopen donderdag nog zei dat een type als Makaay "geen wedstrijdritme nodig heeft" om goed te kunnen presteren.

Met deze prachtige individuele actie zorgde uitgerekend De Guzman, die dit seizoen flink wat kritiek kreeg van teamgenoten en media, voor de beslissing in de wedstrijd. Want na de pauze hoopte Roda-coach Raymond Atteveld met een dubbele wissel nog wel het tij te kunnen keren, maar Feyenoord bleef relatief eenvoudig overeind. Sterker nog, echte kansen wisten de bezoekers uit Limburg in de laatste 45 minuten van de wedstrijd niet te creëren. Feyenoord voetbalde de wedstrijd rustig uit, wat Van Marwijk in de slotfase de gelegenheid bood om Michael Mols en Nuri Sahin, die mogelijk allebei hun laatste wedstrijd voor Feyenoord speelden, publiekswissels te gunnen.

Niet alleen Mols en Sahin, maar ook Van Marwijk zelf kreeg hierdoor toch nog een mooi afscheid. In de competitie slaagde hij er niet in om Feyenoord naar de top-vijf te loodsen, maar door winst van de beker kan de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal de Kuip toch nog met opgeheven hoofd verlaten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen