Ook Ghana stelt teleur bij Afrika Cup

23 januari 2006, 18:20

Voor drie van de vijf Afrikaanse WK-gangers is het toernooi om de Afrika Cup in mineur begonnen. Nadat eerder Togo en Angola al fors onderuit gingen, liep ook Ghana tijdens de eerste speeldag tegen een nederlaag op. De Ghanezen verloren met 1-0 van Nigeria, dat zich verrassend genoeg niet heeft weten te kwalificeren voor het WK. Taye Taiwo (foto) scoorde in de slotfase het enige doelpunt van de wedstrijd.

Het duel tussen Nigeria en Ghana was op papier één van de toppers van de eerste speelronde van de Afrika Cup. Nigeria geldt al sinds jaar en dag als een vaandelvrager van het Afrikaanse voetbal, terwijl Ghana in de aanloop naar het WK veel indruk maakte met haar dynamische en fysiek sterke ploeg. In het duel met Nigeria kon Ghana haar reputatie echter geen seconde waarmaken. Zonder de geblesseerde sterspelers Essien, Gyan en Muntari slaagde de ploeg er eigenlijk amper in om Nigeria in de problemen te brengen.

Nigeria, met Inter-spits Obafemi Martins in de punt van de aanval, nam in de loop van de eerste helft de wedstrijd in handen. Hoewel Ghana via voormalig Vitesse-spits Amoah mogelijkheden kreeg op de openingstreffer, was het eigenlijk wachten op een Nigeriaans doelpunt. Uit een moeilijke hoek raakte Martins nog de paal, maar uiteindelijk moest verdediger Taiwo er aan te pas komen om de ban te breken. Met een schot van ver buiten het strafschopgebied verschalkte hij de Ghanese doelman Adjei. De Ghanezen, met naast Amoah ook Vitesse-speler Yakubu in de basis, slaagden er niet meer in om deze achterstand weg te werken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen