Ibrahimovic beste buitenlander in Serie A

24 januari 2006, 10:43

De voetballers uit de Italiaanse Serie A hebben Zlatan Ibrahimovic verkozen tot beste buitenlandse speler van de competitie. De Zweed, die ruim anderhalf jaar geleden van Ajax naar Juventus ging, werd hiermee geëerd voor zijn bijdrage in de landstitel die zijn ploeg afgelopen seizoen behaalde. In zijn debuutseizoen in Italië scoorde Ibrahimovic direct zestien doelpunten.

Naast Ibrahimovic vielen ook Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Fabio Capello, Alberto Gilardino en Giampaolo Pazzini in de prijzen. Buffon werd ondanks maandenlang blessureleed verkozen tot beste doelman, zijn ploeggenoot Cannavaro is volgens de spelers in de Serie A de beste verdediger. Fabio Capello (beste coach) haalde namens Juventus de vierde onderscheiding binnen.

AC Milan-spits Gilardino werd verkozen tot beste aanvaller, terwijl Pazzini (Fiorentina) geëerd werd als grootste talent van de hoogste Italiaanse voetbalcompetitie. Ook arbiter Pierluigi Collina, die zijn fluit inmiddels aan de wilgen gehangen heeft, kreeg een prijs. De charismatische leidsman werd verkozen tot beste scheidsrechter van het jaar 2005.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen