Grote teleurstelling bij Ghana na verlies

Koen Freriks
24 januari 2006, 12:42

De wedstrijd Nigeria-Ghana (1-0) in de Afrika Cup heeft voor veel verschillende reacties gezorgd. Waar Nigeria wilde bewijzen dat het onterecht niet in Duitsland is, heeft WK-ganger Ghana juist een flinke tik gekregen. Zonder sterspeler Essien kwam er weinig van de goede voornemens terecht.

"Ik kan niet begrijpen hoe we deze wedstrijd verloren hebben," stamelde Ghanees Samuel Kuffour na afloop. "Het valt me heel zwaar. Ik begrijp het niet. Alleen God weet het."

Het missen van ster Michael Essien (blessure) was wellicht één van de redenen. Kuffour weet dat het op het wereldkampioenschap anders moet. "Michael is een fantastische speler. We missen hem erg hier, maar we hebben ons best gedaan. In Duitsland hebben we hem zeker nodig."

Bij de tegenstander was er vanzelfsprekend vreugde, maar ook lichte frustratie. Peter Odemwingie, speler van Lille, vindt dat Nigeria moet laten zien dat het op het WK thuis hoort. "We hebben wat te bewijzen," vertelde hij. "We moeten laten zien dat teams zoals wij, die niet naar het WK gaan, de teams die wel naar Duitsland mogen kunnen verslaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen