Feyenoord presenteert Van Hooijdonk

24 januari 2006, 13:37

Na een afwezigheid van 2,5 half jaar is Pierre van Hooijdonk weer terug in De Kuip. De spits, die maandagavond tot een akkoord kwam met de Rotterdamse club, werd dinsdagmiddag onder grote belangstelling officieel gepresenteerd. "Pierre is een winnaar en iemand die wedstrijden kan openbreken", legt trainer Erwin Koeman uit bij de presentatie van zijn nieuwe aanvaller. Ook Pi-Air zelf was blij met zijn transfer. "Feyenoord was altijd mijn eerste keus."

De man die Feyenoord in de zomer van 2002 naar de UEFA Cup leidde, is weer terug in het rood-witte shirt. Van Hooijdonk kreeg dinsdag uit handen van Erwin Koeman het shirt met nummer 9. Toch zal de rol van Van Hooijdonk geheel anders zijn dan in zijn eerste periode in Rotterdam-Zuid, benadrukten beide partijen. 

Trainer Erwin Koeman heeft in ieder geval een soort dubbelrol in gedachten voor de 36-jarige aanvaller. "Pierre kan ook de jongere jongens binnen de club begeleiden. Hij is nog iemand van de oude stempel. Bovendien weet iedereen dat we het hele seizoen al op zoek waren naar een type-Van Hooijdonk. Die hadden we niet, nu wel."

Aan het WK denkt Van Hooijdonk voorlopig nog niet. "Het komende WK heeft geen seconde meegespeeld in mijn beslissing om naar Feyenoord te gaan. Dat is voorlopig helemaal niet aan de orde. Mocht dat nog wel aan de orde komen, zou dat in ieder geval een goed teken zijn", zegt hij grijzend.

Op de vraag voor welke club zijn liefde nu eigenlijk groter is, NAC of Feyenoord, moet Van Hooijdonk eens goed nadenken. "Die liefde is even groot", zegt hij uiteindelijk met een grijns. Over drie weken moet de spits met zijn nieuwe club op bezoek in Breda. Dat zal een lastige wedstrijden voor hem worden, beseft Van Hooijdonk. "Tsja, ik zou daar natuurlijk liever niet terugkomen met een andere club. Maar goed, we zitten nu eenmaal bij elkaar in de competitie. Maar dat dit gevoelig ligt, lijkt me normaal."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen